Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Anne-Marie Pedersen

20. maj - 28. juni 2020

Udstillingen er aflyst pga. COVID-19

Annemariehop I Sjip

Mit arbejdsområde er maleri og video-installation. Jeg undersøger forskellige måder at udfordre maleriet, udvikle formen og arbejde koloristisk i forskellige materialer.

To underliggende temaer i mit arbejde:
1. Farve. Energien i farver, særligt i sammenstødene, er en uudtømmelig kilde til idéer. Det at arbejde intuitivt med farver ser jeg som sammenligneligt med at improvisere musik.

2. Bevægelse. Fornemmelsen af at alt langsomt og uophørligt forandrer sig. Da jeg første gang lavede en maleri-in-motion-installation i 2008, “Aleffen”, var det med denne oplevelse af at intet står stille, alting er i bevægelse hele tiden. Jeg filmede et vandløb i timevis og brugte videoen som en stribe i et stort vægmaleri af koloristiske striber.

Maleri-serien ‘A sudden gust of wind’ er inspireret af Hokusais (Japansk kunstner 1760-1849) billede med samme titel. Bevægelsen udtrykt som et pludseligt kontroltab. Tabet af kontrol er en basal del af min arbejdsproces. For virkelig at bevare overblikket over et billede, må jeg i sekvenser slippe kontrollen og lade tingene ske. Jeg ønsker at lave billeder som har en poetisk nerve. Rastløshed og uro er mine to altid nærværende og forstyrrende følgesvende i en arbejdsproces som sjældent slår sig til ro, men hele tiden drives videre.

www.annemariepedersen.dk

Fernisering onsdag den 20. maj kl. 17.00-18.30.

 

Mølleri og udstilling er åben:

17. april - 20. september 2020

Kl. 13.00-17.00 tirsdag-søndag samt helligdage.

Kom og oplev møllen i drift hver søndag i sommertiden...

Gratis adgang til mølleriet og til udstillingerne.