Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

23. marts - 22. april 2018

APRILGRUPPEN m/gæsteudstillerne Per Kjærsgaard Jensen og Tetsuko Matsuzuka Jensen

FINISSAGE 

APRILGRUPPEN takker af efter 36 år og inviterer derfor til en lille hyggelig sammenkomst på deres sidste udstillingsdag søndag den 22. april kl. 15-17 i Baunhøj Mølle.

Da Aprilgruppen blev stiftet i 1982 blev udstillingerne holdt i Det gamle Bibliotek på Kærvej og derefter i Baunhøj Mølle. I forbindelse med møllens brand blev udstillingerne flyttet til Kulturhuset og efter møllens genopbygning i 2005 er Aprilgruppens udstillinger igen blevet afholdt i møllen.
Af helbredsmæssige årsager har Aprilgruppens nuværende medlemmer besluttet at opløse gruppen.
Aprilgruppen vil gerne takke alle, der har støttet op om udstillingerne gennem årene.Aprilgruppen2018 IMG 4288

Gruppens medlemmer: Ole Stenholm, Anders Gjerding Geertsen, Hans Clausen og Ketty Steffensen samt årets gæsteudstillere: Per Kjærsgaard Jensen og Tetsuko Matsuzuka Jensen.

MOD LYSET

Hen over vinteren har Aprilgruppens medlemmer arbejdet i deres værksteder for at have værker klar til at hilse påsken velkommen. For påske betyder bl.a. Aprilgruppens udstilling i Grenaa – og sådan har det været i over tredive år. Lad os lægge vinterens mørke og fugtige kulde bag os og vende os mod lyset! Kom op på Baunhøj, hvor den solbeskinnede mølle sammen med det blafrende Dannebrog mod den blå himmel synger en lovsang om forår i Danmark. Træd ind i Møllen og bliv budt varmt velkommen af skulpturer og billeder udført med liv og sjæl af Aprilgruppen! Hans Clausen

Andersgg Kiggere

Anders Gjerding Geertsen – skulptør, www.studioagg.com

Hansmoelledamclausenf

Hans Clausen – maler, www.hans-clausen.dk

Tegning Akvarelkettysefterar

Ketty Steffensen – maler, www.ketty-steffensen.dk

Olesimg 1402

Ole Stenholm – maler, www.artguide.dk

 

Gæsteudstillere: 

Perkjmit Slot 
Per Kjærsgaard Jensen, maler

I øjeblikket arbejder jeg med mønstre og serier. Det er en interesse der opstod i forbindelse med min første rejse til Japan, for ca.10 år siden. Jeg oplever, at mønstre er en slags universelt sprog, der naturlig opstår umiddelbart efter at designet af det funktionelle behov er nået. Når der er overskud trænger det kreative sig på. I Japan kan man se fantastiske udsmykninger af krukker helt tilbage fra Jomon perioden for 14.000 år siden. I mønstrene er der indlejret en slags kommunikation. I den gamle japanske keramik , mener man de fantastiske udsmykninger skulle være med til at formilde guderne, undgå natur katastrofe eller sørge for en god høst. Den måde at forholde sig til verden på, er der masser af eksempler på op gennem historien. Mønstre og udsmykninger kommunikerer direkte eller indirekte. Eksempelvis er der i den arabiske verden i de krigshærgede områder begyndt at optræde tanks og droner i tæppe mønstrene. Jeg arbejder i mine billeder med mønstre på at inddrage nogle aktuelle og eller eksistentielle problemstillinger. Titlen er en del af værket.

www.perkjaersgaard.dk

Tetsukogudamisan

Tetsuko Matsuzuka Jensen, kunstner  松塚イェンセン哲子

Jeg hedder Tetsuko Matsuzuka Jensen og kommer fra Japan.Siden min barndom har jeg altid elsket at være i naturen og den inspirerer mig meget.Jeg tror, at vi har en tæt forbindelse til vores forfædre og at alt i naturen er besjælet - insekter, træer, sten etc. Alt har sjæl som os. Efter døden bliver vi genfødt som noget andet og indgår på den måde i en større cyklus.Jeg har arbejdet med kobbertryk (monoprint) i 15 år. Da jeg flyttede til Danmark, begyndte jeg at lave skulpturer og tegninger. I øjeblikket arbejder jeg mest med papmaché, men har også afprøvet forskellige andre materialer eksempelvis ler og stof.

www.tetsuko.dk

 

Juleklip og Kunstner-julemarked

Juleklip søndag den 2. december kl. 10-16

Kunstner-julemarked lørdag den 8. og søndag den 9. december kl. 10-17

Mølleri og udstilling er lukket frem til 8. februar 2019