Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

26. oktober - 25. november 2018

Birgitte Thorlacius, grafiker - Lisbeth Voigt Durand, keramiker

Birgittedsc08471

Birgitte Thorlacius, grafiker

I min grafik arbejder jeg med enkle naturalistiske motiver - et vissent blad - en insektvinge-tidselfnug. En evig ambition om at indfange livets sårbarhed, men også dets iboende styrke og uovervindelighed. For at fange disse udtryk af gennemsigtighed og forvandling bruger jeg tegningen og grafikken som redskab. Forsøger at udnytte stregen, grafikkens særlige egenskaber til at spænde fra den sarteste, næsten usynlige streg til det sorteste skarpe hug. Begge aspekter er for mig en uundværlig del af grafikken - af billedet - af livet i det hele taget.

www.thorlaciustroelsen.dk

Lisbethproduktbilleder 3

Lisbeth Voigt Durand, keramiker

Er oprindeligt udlært som traditionel pottemager, efterfulgt af et 2 årigt ophold på keramikskolen, Instituto per la ceramica, Faenza i Italien, ligger Lisbeths fascination af keramikken i glasuren – mere specifikt i aske-glasur. Aske fra de nu historiske markafbrændinger af hovedsageligt hvede og raps bearbejdes med oxider og andre ingredienser til glasur. Utallige farveprøver brændes derefter ved reducerende temperaturer i en gasovn til 1300°C – det handler om jagten på den perfekte farve. Først når den er fundet startes drejeskiven, så formen kan fremhæve glasuren og glasuren understøtte formen. Objektet har altid en klassisk form, som tjener det formål at være en ren baggrund for glasuren og overfladen. Det handler ikke om funktion eller det meget nordiske-look, det handler om at være rigtigt – resultatet af teknik og natur giver farven.

Gennem årerne har Lisbeth været aktiv internationalt – studeret i Italien, undervist i Grækenland, udstillet i Frankrig, Tyskland, Schweiz og Norge, samt deltaget i flere udstillinger i hele Danmark.

www.lisbethvoigtdurand.dk

 

 

 

    

 

Mølleri og udstilling er åben:

14. september - 25. november 2018

Kl. 13.00-17.00 fredag-søndag dog tirsdag-søndag i uge 42 (efterårsferien).

Kom og oplev møllen i drift hver søndag i sommertiden...

Gratis adgang til mølleriet og til udstillingerne.