Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Finleif Mortensen

8. februar - 10. marts 2019

 DSC5894

Det sete, det erindrede og det besjælede landskab

Finleif Mortensen har to måder at male på - en figurativ og en abstrakt. To udtryk, der traditionelt er blevet opfattet som hinandens modsætninger. Den ene byggende på observationer og gengivelser af virkeligheden ”derude”, den anden på en koncentration omkring rene former og rene farver på deres egne præmisser, dvs. en større eller mindre grad af afhængighed af det sete.

Jo mere, man betragter Finleif Mortensens malerier, jo mere synes disse modsætninger imidlertid at fortone sig eller i hvert fald indoptage elementer fra hinanden.

Ser man på de figurative billeder, maler han ofte et motiv, som er yndet af mange såvel færøske som danske kunstnere; landskabet omkring Torshavn med fjeldet, husene, havet, klipperne og himlen foroven.

Farverne er for det meste domineret af de blågrønne nuancer, som er så karakteristiske for det ofte skydækkede land. Finleif Mortensen kan imidlertid også finde på at male omgivelserne op mod en klar dags solnedgang, og så bades alt i et varmt orangerødt lys.

Uddrag af anmeldelse af Tom Jørgensen, kunstanmelder på Jyllands Posten, redaktør af Kunstavisen. 

www.finleifmortensen.dk

Fernisering fredag den 8. februar kl. 17.00-18.30

Finleif 122137

 

Mølleri og udstilling er åben:

13. september - 17. november 2019

Kl. 13.00-17.00 fredag-søndag dog tirsdag-søndag i uge 42 (efterårsferien).

Kom og oplev møllen i drift hver søndag i sommertiden...

Gratis adgang til mølleriet og til udstillingerne.