Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Henrik Martensen

23. oktober - 22. november 2020

Henrik Martensennowhere LAND 65X90cm

Henrik Martensen - billedkunstner.

Fernisering fredag den 23. oktober kl. 17.00-18.30

Pga. COVID-19 må der højst være 30 gæster, derfor holdes åbningstalen af Birgit Årsnes evt. udendørs.

Cand.mag. Lisbeth Bonde, formand for AICA Danmark - Foreningen af Danske Kunstkritikere skriver følgende:

Henrik Martensen (f. 1956) er en autodidakt maler med et indlysende visuelt talent. I sin kunst står han på skuldrene af romantikkens malere, der dyrkede naturen som den store, gudsskabte gave til menneskeheden. Hans evne til at skildre naturfænomener er second to none. Det fremgik senest af gruppeudstillingen Panorama, som blev vist på Johannes Larsen Museet i foråret 2016. Som få andre malere i sin samtid mestrer Henrik Martensen den mimetiske metode, dvs. evnen til at omplante naturens fremtrædelsesformer, så de fremstår fuldstændig som virkelige fænomener på fladen. Han arbejder som regel serielt og i både store og små formater, og han har en særlig forkærlighed for skyer, luft og hav, således at motiverne ofte er indhyllet i en sfærisk, blå farve.

Christian Kortegaard Madsen, museumsinspektør på Johannes Larsen Museet skrev bla.: Henrik Martensens værker åbner flere døre, end de lukker og stiller flere spørgsmål end de besvarer. Værkerne er realistiske, måske til tider grænsende til det magisk realistiske , og deres fortolkninger af virkeligheden som mystisk, ja sågar foruroligende placerer Henrik Martensen på sin helt egen plads i nutidens samtidskunst.

www.henrikmartensen.dk

Fernisering fredag den 23. oktober kl. 17.00 - 18.30.

 

Mølleri og udstilling er åben:

26. september - 22. november 2020

Kl. 13.00-17.00 fredag-søndag dog tirsdag-søndag i uge 42 (efterårsferien).

Kom og oplev møllen i drift hver søndag i sommertiden...

Gratis adgang til mølleriet og til udstillingerne.