Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

8. september-8. oktober 2017

Helga Exner - smykkekunstner, Buller Hermansen - keramiker og Karin Munk - fotograf

MØD KUNSTNERNE

LØRDAG DEN 30. SEPTEMBER 2017 KL. 14.00

ALLE ER VELKOMNE

GRATIS ADGANG

Helga E20150628 160306

Helga Exner - guldsmed og smykkekunstner

Materialet i mine smykker er oxyderet sterlingsølv, farverne bliver skabt i emalje, og ofte indgår perler i smykkerne. Mine motiver er forskellige - det kan være naturoplevelser, musik eller erindringer fra min opvækst i Sydtyskland.

For Helga Exner er motiverne noget hun finder samt opdager i sin hverdag. Derfor optræder mursejlerne ofte som motiver, fugle og dermed fugle i flok som i et fællesskab.
Men også solen har sin verden. Oplevelser i naturen, rejser, den klassiske musik eller måske en smuk sten kan få fantasien til at arbejde. Rav og konkylier er også kendte elementer. Men temaerne er i konstant udvikling. For et er sikkert, smykkerne er ikke skabt til at blive lagt væk, men bruges året rundt, og ellers kan de jo altid hænge på en væg som vægsmykker.
www.helgaexner.dk

Buller Hermansenfortaelling

Inge Merete Buller Hermansen - keramiker

Kunstneren er lokalt og i Danmark kendt som en højt anerkendt keramiker og kunsthåndværker. Hun er repræsenteret på Clay, Danmarks Keramikmuseum i Middelfart, Bornholms Kunstmuseum og på Sønderjyllands Kunstmuseum i Tønder.

Inge Merete Buller Hermansens arbejder spænder fra det klassiske pottemagerhåndværk til store udsmykninger med fabulerende billedmotiver, som mange blandt andet kender fra Skovbakkeskolen i Odder, hvor værket livstræet fylder en stor gavl.

www.bullerhermansen.dk

Karin M.Faeroe.GJOGV.jpg

Karin Munk - fotograf

Gjogv - augustdage i en bygd på Færøerne

I august 2012 boede jeg i den lille færøske bygd Gjogv, hvor jeg oplevede døgnets rytme og lysets skiften. I løbet af ugen arbejdede jeg ved siden af det traditionelle fotografi også med "det langsomme fotografi" PINHOLE, som har sit eget udtryk i det bløde og diffuse.

Den færøske forfatter, William Heinesen, blev engang bebrejdet, at han ikke beskrev de nordatlantiske klippeøer som de var. Næh, svarede Heinesen, gjorde han det, så var der jo ingen, der ville tro ham. Øerne er meget smukke med meget forskellige landskaber. "Gjogv" betyder "afgrund" eller "slugt", og slugten betegner stedets oprindelse og berettigelse. En trappe til de gående og en cementslisk med spil til at trække både op har tidligere gjort bygden attraktiv for fiskerne og deres familier. Tidligere var der 50 elever i skolen. Nu er der knap nok 50 fastboende indbyggere i hele bygden.......Gjogv er blevet udkant. Men en fantastisk smuk udkant af Færøerne. 
www.karinmunkfoto.dk

 

 

Mølleri og udstilling er åben:

8. september-19. november 2017

Kl. 13.00-17.00 fredag-søndag dog tirsdag-søndag i uge 42 (efterårsferien).

Kom og oplev møllen i drift hver søndag i sommertiden...

Gratis adgang til mølleriet og til udstillingerne.