Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

16. februar - 18. marts 2018

Ken Denning, billedkunstner - Vibeke Fischer, keramiker

Ken Denning

Ken Denning - billedkunstner 

Gennem hele sit virke som billedkunstner har Ken Denning været optaget af landskabet, som han vedholdende har opsøgt og fortolket gennem forskellige kunstneriske virkemidler. De seneste værker er blevet til under inspiration af landskabsoplevelser på Island. Landskabet er genkendeligt i den nøgterne registrerende udtryksform. Han evner at spænde billedfladen ud i mod - og samspil mellem det åbne og det lukkede, det organiske og det lineære og farvernes niveauforskelle. I flere tilfælde underbygger Ken Denning fornemmelsen af den landskabelige råhed via værkernes stoflighed - men mest markant når han også rent fysisk bearbejder malepladen. Han er uddannet i tegning og grafik fra Det Fynske Kunstakademi og har udstillet på talrige store udstillinger og museer.

www.kendenning.com

Vibeke Fischer 1

Vibeke Fischer - keramiker

Vibeke Fischer rejste som 18-årig til England på kunstskole. Her blev hun grebet af arbejdet med leret. "Dette smidige, foranderlige materiale, der er så svært at tøjle, men som efter så mange år stadig giver mig udfordringer", som hun formulerer det i en pjece, der fortæller om hendes arbejde.

Drejeskiven er hendes vigtigste arbejdsredskab. At mærke en klump ler gro i hænderne, trække den til det yderste til formen står stram og spændstig, er en særlig oplevelse. Det er det enkle og stramme udtryk i dekoration og form, hun bevidst arbejder hen imod. Jo enklere en form er, desto stærkere fremstår den.

Skålen som form har været kendt og brugt i mere end tusind år, og det er også den form, der altid har været Vibeke Fischers gennemgående tema, og en form, som hun stadig søger at forfine og forenkle. Hun er uddannet i skulptur fra Det Kongelige Danske Kunstakademi.

www.vibekefischer.dk

Udstillingen er i samarbejde med Grenaa Kunst- og Musikforening.

www.grenaakunstogmusik.dk

 

Juleklip og Kunstner-julemarked

Juleklip søndag den 2. december kl. 10-16

Kunstner-julemarked lørdag den 8. og søndag den 9. december kl. 10-17

Mølleri og udstilling er lukket frem til 8. februar 2019