Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Mikael Olrik

21. juni - 28. juli

Molrik IMG 8670

Mikael Olrik – arkitekt og billedkunstner 

Jeg er uddannet fra Kunstakademiet som arkitekt, og har virket som sådan i mange år. De seneste år har jeg udelukkende arbejdet som billedkunstner med maleriet som udtryksform.

Min inspiration i de første år var Provence, men de senere år har det været metropolen New York, der har dannet grundlag for min kunst.

I mine malerier har jeg en ide om, at beskueren skal kunne gå en tur i billedet, ja også ind bag ved og fornemme det man umiddelbart ikke ser. Når jeg maler billederne skaber jeg min helt egen metropol. Jeg opfatter byen som et landskab – Cityscape – og min arkitektbaggrund kommer mig til gode, når jeg konstruerer perspektivet på lærredet, med kridt på sort bund, som et underliggende grit.

Det er bl.a. særligt overgangen mellem lyset ved tusmørket - der hvor det elektriske lys tager over og konturerne udviskes og millioner af lys tændes - jeg finder min inspiration.

I mit atelier i Melby ved Liseleje, bliver malerierne af metropolen skabt, men også blomstermalerierne bliver til her, under inspiration fra min lille blomstereng uden for ateliert.

www.mikaelolrik.dk

Fernisering fredag den 21. juni kl. 17.00-18.30

 

 

Mølleri og udstilling er åben:

13. september - 17. november 2019

Kl. 13.00-17.00 fredag-søndag dog tirsdag-søndag i uge 42 (efterårsferien).

Kom og oplev møllen i drift hver søndag i sommertiden...

Gratis adgang til mølleriet og til udstillingerne.