Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Ovartaci

2. august - 8. september

Ovartaci Gudinde

Ovartaci (1894-1985) indtager en fremtrædende plads i psykiatrikunstens kongerække. Hans værker er holdt sammen af en palet og en motivkreds, som skaber en skueplads for et uudtømmeligt mylder af syner, skabninger og scenerier. Fantasien udfoldes til sit yderste ud fra fantastiske rejser i sindet. Han skaber imaginært liv, familie, venner og fjender, kærlighed og eventyr ud af den blå luft. Det er vanskeligt at forestille sig, at Ovartacis grænseoverskridende kunst kunne have udfoldet sig lige så rigt og stærkt udenfor de mure, som han levede indenfor på Psykiatrisk Hospital gennem 56 år. Ovartaci er et ikon for den marginaliseredes ret til at bidrage til verden på egne præmisser.

I forbindelse med at Museum Ovartaci flytter til en ny lokalitet, har museet velvilligt stillet udvalgte værker til låns til denne udstilling.

www.ovartaci.dk

I Baunhøj Mølle onsdag den 28. august kl. 19.00 vil Mia Lejsted, museumsleder, cand.mag. i kunsthistorie og informationsvidenskab fortælle om "Ovartaci - en fri fugl og en fandens fantast" Det koster 100 kr. at deltage - der er ingen tilmelding.
Foredraget er flyttet til onsdag den 4. september kl. 19.00 pga sygdom.

Udstilling og foredrag er i samarbejde med Grenaa Kunst- og Musikforening

Fernisering fredag den 2. august kl. 17.00-18.30

 

 

Mølleri og udstilling er åben:

13. september - 17. november 2019

Kl. 13.00-17.00 fredag-søndag dog tirsdag-søndag i uge 42 (efterårsferien).

Kom og oplev møllen i drift hver søndag i sommertiden...

Gratis adgang til mølleriet og til udstillingerne.