Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

1. juni - 1. juli 2018

Vibeke Nørgaard Rønsbo, skulptør og billedkunstner

Vibeke NP 6496Red Copy

Genklang

Jeg kalder udstillingen Genklang fordi det rummer noget der hænger ved, noget der sætter mærker i os, noget der vidner om noget der har været, eller en drøm vi drømte, en skygge der strejfede os. Genklang er den resonans, der skubber til erindringer, til fortællinger, så nye klangbilleder opstår.

I udstillingens værker undersøger jeg forvandlings- og forundringspotentialet i fysiske spor af levet liv. Gemte, glemte genstande med reference til levede liv genopstår i værkerne som mindesmærker, der søger at give genklang i beskueren. Sådan kan værkerne ses som en kommentar til en samtid, hvor stadig flere spor af vores liv lagres i digitale formater. Ting er i verden ligesom menneskekroppen. Den taktile og rumlige tilegnelse bringer mennesket i sanselig kontakt med virkeligheden og skaber oplevelser. Med udstillingen Genklang vil jeg konfrontere beskueren med levn af nærvær, stumper af levet liv, som man forhåbentligt kan spejle sig i, genkende og tænke over som toner i samtiden.

Som billedkunstner/skulptør har jeg en noget nørdet trang til at samle underlige ting, som med tiden kan blive til hele samlinger. Fantastiske fund, som f.eks. udtjente tasker, brugte kaffefiltre eller et smadret klaver, åbner nye veje for skulpturer og billeder. Sådan er samlingen af gamle tuber blevet et yndet afsæt for såvel en serie af bronzeskulpturer som for tegninger. Meget af min inspiration og mit materiale henter jeg i mine arkiver, i en dvælen ved det givnes muligheder, i en filosoferen over, hvad rigdom og materialitet egentlig er.

www.vibekenr.dk

 

Juleklip og Kunstner-julemarked

Juleklip søndag den 2. december kl. 10-16

Kunstner-julemarked lørdag den 8. og søndag den 9. december kl. 10-17

Mølleri og udstilling er lukket frem til 8. februar 2019