Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Baunhøj Mølle i sørgestilling for H.K.H. Prins Henrik 20. februar 2018

Prinsen var protektor for de gamle vand- og vindmøller

IMG 20180220 073235

Gamle møller går i sørgestilling for prins Henrik

- Vi gør det for at ære vores protektor og sende et signal om, at vi sørger, lyder det fra Dansk Møllerforening.

AF CHRISTINE NØRGAARD (uddrag af  artiklen) 

- Over det ganske land vil man tirsdag den 20. februar 2018 kunne se, at danske møller markerer H.K.H. prins Henriks bisættelse ved at sætte vingerne i en særlig sørgestilling.

- Prinsen var protektor for de gamle vand- og vindmøller fra 1988 og frem til sin død. Derfor har Dansk Møllerforening opfordret sine medlemmer til at lade vingerne stå i kors.

- Han har jo haft en stor betydning for møllerne, fordi han har bakket vores arbejde op, og det har blandt andet derfor har været lettere at søge fonde, siger Søren H. Hansen fra Dansk Møllerforening.

- Ifølge ham er sørgestillingen en tradition, man har brugt gennem århundreder, når en person, der var tilknyttet møllen eller en højtstående person i lokalområdet gik bort.

- Møllerne ligger højt i landskabet, så det har været en måde at sende et signal til omverdenen om, at man er i en sørgesituation, siger Søren H. Hansen.

- Ifølge ham er mange af møllerne op mod 200 år gamle og nogle af dem desværre så forfaldne, at de ikke vil kunne drejes.

- Det ventes derfor, at op mod 50 af de historiske møller under Dansk Møllerforening er så funktionsdygtige, at bremsen kan løsnes, så vingerne kan drejes fra hvilestillingen til at danne et kors. Efter bisættelsen vil de blive drejet tilbage til X-stillingen.

Foto: Erling Hansen 

 

Mølleri og udstilling er åben:

12. april - 8. september 2019

Kl. 13.00-17.00 tirsdag-søndag samt helligdage.

Kom og oplev møllen i drift hver søndag i sommertiden...

Gratis adgang til mølleriet og til udstillingerne.